Om oss

Producent av presentpapper av hög kvalitet

Flexoprint AB startades 1964 i Alingsås av Tage Högberg, som redan då hade varit verksam inom tryckeribranschen i trettio år. Hans gedigna kunskap har gått i arv inom familjen och gjort Flexoprint AB till ett av Europas främsta flexotryckeri. Idag är vi ledande inom flexoteknik och utvecklar löpande för att öka bredden och möjligheten att hitta unika lösningar utifrån våra kunders önskemål.

Vi kan erbjuda svenskproducerat presentpapper, julpapper och kundanpassat tryck och använder oss av högkvalitativa råvaror från norra Europa.

Kvalité, design och unika lösningar

Grön El

Vi har Grön El vilket innebär att elen kommer från förnybara källor som sol, vind och vatten. Elen orsakar varken koldioxidutsläpp eller kärnbränsle avfall. Vår el är märkt med Naturskydds-föreningens miljömärkning Bra Miljöval. Den är både ren och hållbar. Överskotts energin från produktionen använder vi för att värma upp våra lokaler. Märkningen ger oss ett kvitto på att vi gör skillnad på riktigt för vår planet.

Sol – Vind – Vatten

Papper

Vi handlar miljöcertifierade råvaror i huvudsak från nordiska pappersbruk. Detta innebär kortare transporter och mindre miljöpåverkan.

Pappret kommer från hållbart brukade skogar där vi har möjlighet att följa alla steg i processen för ett större ansvarstagande.

Ett självklart val är att erbjuda FSC® certifierat papper, vilket står för Forest Stewardship Council. FSC verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ett ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

Flexoprint AB är anslutna till FTI, Förpacknings & Tidningsinsamling som är en del av återvinningsbranschen. Deras uppdrag är att samla in och återvinna i så hög grad som möjligt.

Färg

Vi valde redan under 90-talet att ställa om till vattenbaserad färg för att värna om både anställda och miljön.
Vi jobbar konstant med att uppdatera och utvärdera våra certifikat i linje med vårt hållbarhets arbete.
Idag jobbar vi med de bästa för att minimera miljöpåverkan men samtidigt driva tekniken framåt för att bibehålla kvalitet, säkerhet och beständighet.